Turnu Magurele


Off..Turnu Magurele. Nu e nimic de facut in acest orasel decat sa te plimbi de colo-colo in fiecare seara si sa te duci la Dunare sau la Olt. Devine plictisitor pana la urma. Tristul adevar: majoritatea oamenilor nu sunt genul de oameni pe care i-ai lua ca model. Se iau de lume pe strada (mai ales de fete) si vorbesc foarte urat. Cand vrei sa iti cumperi ceva de incaltat sau de imbracat nu gasesti nimic, doar tot feluri de nimicuri sclipicioase, scumpe si de proasta calitate. Terase avem cateva, doua cofetarii..dar lumea nu prea le frecventeaza. La petreceri nu este distractie fara manele(asa zic unii). Parcul central pot sa zic ca este ok cu exceptia oamenilor care trec pe acolo, mananca seminte si le arunca pe jos, strica mijloacele de distractie ale copiilor, pun ciment si blani in copaci, rup bancile, se arunca in fantana arteziana si sperie paunii si celelalte pasari din cusca.

Ma mai uitam prin pozele vechi cu Turnu Magurele..ce oras frumos aveam odata..Astazi, baronul local Liviu Dragnea in frunte cu mafia locala l-au transformat in averi personale de care se bucura doar familiile lor.  Despre Turnu Magurele putem doar sa vorbim doar la trecut pentru ca in prezent el practic numai exista. Este o localitate rurala, fizic si ca mentalitate a populatiei care o locuieste.

Reclame

8 gânduri despre ”Turnu Magurele

 1. My sweet 666 zice:

  coorect..vezi ca sti..the cimity where the dreams come true…numai eu puteam sa scot asa ceva b-)

 2. Leo zice:

  parca rosioriul e altfel… dar deh, daca nu va place berea si nu stati pana la 2-3 in bar apoi va duceti si beti in parc pana dimineata, normal ca nu iti place orasul.

 3. George zice:

  Imi pare rau ca nu ati apucat sa vedeti orasul (cum era el inainte de a incepe constructia combinatului si inainte de a se darama tot si a se construi blocuri) cu centrul vechi si cu casele frumoase cu grilaje de fier forjat , modelat artistic, cu strazile pline de tei si castani, batrani, cu trotoare acoperite de placi de gresie si borduri de granit…cu „bulevardul”. care incepea cam din dreptul fostului complex mic (unde era frizerie , foto si reparatii TV), unde erau niste vile foarte vechi si frumoase (inclusiv vila unde era sediul securitatii, pe atunci). Oamenii se cunosteau intre ei, se stia care sunt cele mai importante persoane/familii din oras si „cate parale” face fiecare, era liniste, curatenie, respect….de toate astea s-a ales praful cand au adus oameni de peste tot, la constructia combinatului si a blocurilor. Atunci s-au daramat si casele vechi din port…si casa in care s-au adunat revolutionarii de la 1848 inainte de adunarea de la Islaz, casa in care a locuit Haricleea Darclee, casa in care a locuit scriitorul Florian Cristescu. Insa mai exista casa in care a locuit un timp compozitorul Gherase Dendrino.. Iar copacii au fost taiati ca sa monteze alte circuite electrice si alti stalpi..Niste zeci de ani , nu se mai termina noroiul, mocirla si praful..Iar unii oameni au murit cand au trebuit sa plece obligatoriu din casa lor ce trebuia daramata si sa se mute la bloc, unde au avut prioritate cei veniti de peste tot, cu moravurile si manierele lor, nu localnicii.
  In mijlocul fantanii din parc(pana in 1963)era un pelican, din ciocul lui curgea apa.. Iar cladirea fostului cinematograf, din imagine, avea in interior niste fotolii faine, din plus grena, care au fost scoase, ca sa aiba mai mult loc muncitorii. Aceasta cladire a fost prima din sudul tarii, dotata de la inceput, cu un sistem de incalzire cu aer conditionat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s